Tarih: 12 Ağustos 2022

Suyun Hayat Verdiği Kent: Gönen Sosyal Sorumluluk Projesi

“Üniversite - Yerel Yönetim İşbirliği” çerçevesinde hazırlanan “Suyun Hayat Verdiği Kent: Gönen Sosyal Sorumluluk Projesi” Sergisi 29.07.2022 tarihinde Gönen’de açıldı. Gönen Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu serginin açılışını Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz yaptı. Beykent Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevin Çekirge konuşmasında projeleri tanıttı. Sergiye Beykent Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Gülay Selvi Hanişoğlu, Gönen Belediyesi Mensupları, Gönen Halkı, Sivil Toplum Kuruluşları ile Köy Halkları katıldılar.

Proje Yürütücülüğünü Prof. Dr. Nevin Çekirge’nin yapmış olduğu ve Mimarlık (Tr.) Bölümü’nden mezun olan 11 öğrencimizin hazırladığı 16 proje kapsamında; Gönen’de Kür Parkları, Arkeolojik Müze, Koza Kent Müzesi, Kamusal Meydan Tasarımları ile Dereköy ve Pehlivan Hoca Köyü’nün Kamusal Alanları,  Ekşidere Dağ Ilıcası’nda Termal Rekreasyon Havuzu ve Kamusal Alan ile ilgili tasarımlar yer aldı. Tasarımcılar hazırlamış oldukları projeleri sergide katılımcılara sundular. Sergi yaz boyunca açık olacaktır.