Mühendislik - Mimarlık Fakültesi
Tarih: 17 Eylül 2020

Mimarlık Öğrencilerimizden Aşevi Tasarımında 3.’lük Başarısı

Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümü dördüncü sınıf öğrencilerimiz Asel Işlak, M. Ece Öztürk, Sena Özkan, Sude Yılmaz, Işık Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık bölümü tarafından, Balıkesir’in Gömeç ilçesinde aşevi tasarlanması konulu mimari fikir projesi öğrenci yarışmasına katılarak üçüncü olma başarısı gösterdi.

Yarışmada, Balıkesir’in Gömeç ilçesinde yer alan arsa üzerine, 130 m2 civarında (max. 150 m2) ve tek katta çözülmek üzere, aşevi olarak hizmet edecek mimari proje tasarlanması istenirken, mekânın gündüz fonksiyonundan farklı olarak, akşam saatlerinde belediyenin müzik topluluğunun prova yapabileceği bir işlev alması düşünüldüğü için yarışmacılardan fonksiyonel olarak dönüşümlü bir mekân kurgusu beklendi.

Bu amaç doğrultusunda; öğrencilerimizin önerdiği yapı; prefabrik olarak inşa edilmesi planlanmış bir yapı olup, tasarımda sürdürülebilirlik ilkeleri ön planda tutuldu. Projede, açık alanların kamusal alanlar olarak da kullanılacağı düşünülerek tasarım yapılırken, kullanıcılar için gündüzleri yemek alanı, akşamları müzik topluluğunun prova odası olması planlanan projede şeffaflık sağlandı.

Öğrencilerimizi başarılarından ötürü tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.