Mühendislik - Mimarlık Fakültesi
Tarih: 06 Temmuz 2022

Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım (TR ve EN) Bölümü Öğrencilerimiz Tasarım Atölyesi Kadıköy İş Birliği ile Bitirme Projesinin Final Jürisini Yaptı

Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım (TR ve EN) Bölümü öğrencilerinin güz döneminde başlayan, Kadıköy Belediyesi ve Tasarım Atölyesi Kadıköy iş birliği ile yürütülen Endüstriyel Tasarım Bitirme Projesi, bahar döneminde de devam etmiştir. Bu iş birliği sayesinde öğrenciler projelerinin meslek profesyonelleri tarafından değerlendirilmesi fırsatını yakalamışlardır.

Kentlerdeki ihtiyaçların ve gündelik pratiklerin pandemi süreci ile değişmesini merkezine alan proje ile öğrencilerden farklı ihtiyaçlara ve yeni gündelik kent içi deneyimlere kamusal mekan kurgusu ile cevap aramaları amaçlanmıştır. Bu amaç dahilinde öğrencilerden proje kapsamında gerçek hayattaki tasarım problemlerine, geleceğin kentlerinin ihtiyaçlarına duyarlı, yenilikçi ve etkili kent mobilyaları, kent donanımları veya ürün ailesi tasarlamaları beklenmiştir. 

Ara sınav jürisi 21 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirilen projenin final jürisi 24 Haziran 2022 Cuma günü, üniversitemiz Endüstriyel Tasarım Bölümü akademik kadrosunun yanı sıra Kadıköy Belediyesi ve Tasarım Atölyesi Kadıköy’den yetkililerin katılımı ile tamamlanmıştır.

Jüriyi takiben 24 Haziran 8 Temmuz 2022 tarihleri arasında öğrencilerimizin projelerinden bir seçki Tasarım Atölyesi Kadıköy’de sergileniyor olacak. Sergide yer alacak proje seçkisi kapsamında Kadıköy’deki farklı problemlere yanıt veren proje başlıkları şu şekilde sıralanmaktadır, altgeçitler için aydınlatma animasyon önerisi, taşınabilir stant/sahne/bağış kutusu, yeşil rota tasarımı, cam şişe atık depolama birimi, kısa süreli yemek yeme ve dinlenme ürünü, kamusal sanat platformu ve oturma birimi, sokak hayvanları için barınak tasarımı, şarj istasyonu ve dinlenme alanı, kediler için mama ve su kabı bünyesinde reklam panosu ürünü ve servisi, dış mekan ofis ortamı, scooter park yeri, ses duvarı. Sergi, Kadıköy halkı ve ilgi duyan herkesin ziyaretine açıktır. 

Artık profesyonel birer tasarımcı olan öğrencilerimize gelecek planlarında ve kariyerlerinde başarılar diler ve değerli katkılarından dolayı Kadıköy Belediyesi yetkililerine, Tasarım Atölyesi Kadıköy (TAK) çalışanlarına ve üniversitemiz Endüstriyel Tasarım Bölümü hocalarımıza teşekkür ederiz.