“Pencerem”den Manzaralar
Tarih: 03 Nisan 2021

“Pencerem”den Manzaralar

Düzenleyen: Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Mimarlık (TR & EN) Bölümü

Atölye Yürütücüleri: Dr. Öğr. Üyesi Ürün Biçer. Dr. Öğr. Üyesi Aslı Pınar Biket, Dr. Öğr. Üyesi Serkan Yaşar Erdinç, Öğr. Gör. Buse Ceren Ener

Pencereler… Bizi dış dünyaya bağlayan, “kamusallık” ve “mahremiyet” arasında kent ile ilişki kurmamızı sağlayan eşikler… Özellikle, pandemi ile birlikte ve “kapanma”nın getirdiği fiziksel kısıtlar ve yetersizlikler dâhilinde, evlerimizde geçirdiğimiz sürede pencerelerin işlevsel önemi artmıştır. Bu bağlamda, MİMARLIK (TR & EN) BÖLÜMÜ olarak gerçekleştireceğimiz atölyede, pencerenin bir sınır ve eşik olarak işlevi ile kamusallık, mahremiyet ve komşuluk kavramlarını sorgulamayı amaçlıyoruz. Atölye kapsamında, iç-dış, açık-kapalı ve kamusal-özel kavramları üzerinden, pandemi sonrası yeniden tanımlanan ev-sokak ilişkisine pencere aracılığıyla çeşitli düzlem ve ölçeklerde yaklaşmaya çalışacağız. Süreç boyunca pencereden dışarıya birlikte bakacak ve kentin “dönüşümü”nü birlikte deneyimleyeceğiz. 

*Etkinlik, Microsoft Teams üzerinden gerçekleştirilecektir. 

*Kontenjanla sınırlı olan etkinlik 1. ve 2. Sınıf öğrencilerine açıktır. Etkinliğe katılmak için hakanilikoba@beykent.edu.tr adresine mail atılarak kayıt olmak gerekmektedir. Etkinlik sonrası katılım sertifikası verilecektir.